اعتراضات ایران؛ معترض ۱۶ ساله، هشت ماه پس از اصابت گلوله گاز اشک‌آور به سرش، درگذشت

اعتراضات ایران؛ معترض ۱۶ ساله، هشت ماه پس از اصابت گلوله گاز اشک‌آور به سرش، درگذشت

اخبار ویژه حقوق بشر در ایران نقض حقوق بشر

هشت ماه پس از اصابت گلوله گاز اشک آور به سر یک معترض ۱۶ ساله در ایران، او بر اثر شدت صدمات وارده درگذشت.

ابوالفضل امیرعطایی، معترض ۱۶ ساله‌ای بود که در ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ در اعتراضات شهر ری در جنوب تهران، بر اثر اصابت گلوله گاز اشک‌آور از فاصله نزدیک به سرش زخمی شده بود.

هشدار: این خبر می تواند برای برخی محتوی آزاردهنده داشته باشد

‌مادر ابوالفضل در صفحه اینستاگرامی‌اش خبر جان باختن پسرش را داد.

او در ۸ ماه گذشته در استوری و پست‌های زیادی از پسرش می‌نوشت و ویدیو و عکس‌های او را پیش و پس از اصابت گلوله منتشر می‌کرد.

ابوالفضل که با متلاشی شدن سمت چپ جمجمه‌اش کاملا فلج شده بود تنها قادر بود چشم‌‌هایش را تکان دهد و واکنشی به محیط اطرافش نداشت.

کمتر از یک هفته پیش در اول خرداد، مادر ابوالفضل که امیدش را در این مدت از دست نداده بود، ویدیویی از پسرش منتشر کرد که واکنش او را به حرف‌های مادرش نشان می‌داد.

ابوالفضل امیرعطایی یکی از ده‌ها کودکی است که در اعتراضات اخیر ایران توسط حکومت ایران کشته، زخمی یا زندانی شدند.

جمهوری اسلامی ایران تاکنون هیچگونه آمار رسمی از تعداد کشته شدگان اعتراضات پاییز گذشته را منتشر نکرده است.

اعتراضات سراسری سال گذشته ایران اواخر شهریور ماه، در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد نیروی انتظامی، به علت رعایت نکردن الگوهای حجاب اجباری، آغاز شد.

تا به امروز علت دقیق مرگ خانم امینی مشخص نشده و خانواده او معتقدند که توسط ماموران ضرب و شتم شده است.

پس از آن شهرها و محله‌های مختلف ایران شاهد اعتراضات گسترده خیابانی و شبانه بود و نیروهای امنیتی و لباس شخصی‌های وابسته به حکومت اقدام به سرکوب معترضان کردند که منجر به مرگ شماری از معترضان شد.

نهادها و سازمان های مستقل حقوق بشر می‌گویند که دستکم ۵۰۰ نفر از جمله ۷۰ کودک در اعتراضاتی که سال گذشته آغاز شد، جان خود را از دست داده‌اند.

دستکم هفت معترض هم پس از شروع اعتراضات دستگیر و به اعدام محکوم و از دار آویخته شدند. وکلای دادگستری و نهادهای حقوق بشری محاکمه آنها را ناعادلانه و نامنطبق با قوانین ایران توصیف کرده‌اند.

سرکوب اعتراضات با بازداشت گسترده کودکان، نوجوانان و جوانان و فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران همراه بود.

مانند آمار کشته‌شدگان، تا به امروز آمار دقیقی از تعداد بازداشت شدگان اعتراضات نیز در دست نیست اما در اواخر اسفند ۱۴۰۱ غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه، تایید کرد که دستکم ۲۲ هزار نفر از کسانی که در فهرست عفو قرار گرفتند، بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری در ایران بودند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با «وخیم» توصیف کردن وضعیت، رای به تاسیس هیات حقیقت‌یاب بین‌المللی درباره موارد نقض حقوق بشر پس از شهریور ۱۴۰۱ داده است.

این هیات قرار است طی هفته های آینده اولین گزارش خود را منتشر کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها