بریتانیا و کانادا تعداد بیشتری از مقام‌های ایران را به اتهام نقض حقوق بشر تحریم کردند

بریتانیا و کانادا تعداد بیشتری از مقام‌های ایران را به اتهام نقض حقوق بشر تحریم کردند

اخبار ویژه حقوق بشر در ایران نقض حقوق بشر

یک روز پس از اعدام محسن شکاری، از بازداشت‌شدگان اعتراضات ایران، از سوی قوه قضائیه و همزمان با آخرین روز از هفته دوازدهم اعتراضات و سرکوب خونین آن، بریتانیا و کانادا به طور جداگانه، تحریم های تازه ای علیه ده‌ها نفر از مقام های جمهوری اسلامی ایران اعمال کردند.

این تحریم ها مربوط به مقام هایی است که به نحوی در نقض حقوق بشر و سرکوب شهروندان معترض ایران دخیل هستند.

بریتانیا ۱۰ نفر و کانادا ۲۲ نفر را به فهرست تحریم های خود اضافه کردند.

افرادی که بریتانیا تحریم کرده عبارتند از الله کرم عزیزی، سرپرست زندان رجایی شهر کرج، ایمان افشاری، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، سید علی مظلوم، رئیس شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران، محمدرضا عموزاد، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهرن و علی القاصی مهر، دادستان دادگاه انقلاب تهران.

در فهرست افراد تحریم شده از سوی بریتانیا نام برخی از مقام های سابق قوه قضائیه ایران هم وجود دارد که در حال حاضر بعضا در سمت های دیگری فعالیت دارند.

علی چهارمحالی، رئیس سابق زندان اوین (تیر ۱۳۹۵ تا تیر ۱۳۹۸)، غلامرضا ضیایی دیگر رئیس پیشین زندان اوین (تیر ۱۳۹۸ تا خرداد ۱۳۹۹)، حسن بابایی، قاضی سابق دادگاه انقلاب تهران، مصطفی محبی، رئیس سابق سازمان زندانهای استان تهران (خرداد ۱۳۹۵ تا خرداد ۱۳۹۸)، موسی غضنفرآبادی، رئیس سابق دادگاه انقلاب تهران (اردیبهشت ۱۳۹۵ تا آبان ۱۳۹۹)، دیگر افراد تازه تحریم شده توسط بریتانیا هستند.

دارایی‌های افراد تحریم شده توقیف می شود و آنها اجازه ورود به خاک بریتانیا را نخواهند داشت.

همزمان کانادا هم ۲۲ نفر از مقام های جمهوری اسلامی را وارد فهرست تحریم های مرتبط به ناقضان حقوق بشر کرده است.

این تحریم ها شامل برخی از مقام های ارشد قوه قضائیه، سازمان زندان‌ها، وبرخی مقام ها و چهره‌ها در رسانه‌های دولتی است.

کانادا اعلام کرده است که این تحریم‌ها در پی اجرای حکم اعدام محسن شکاری، از معترضان بازداشت شده، اعمال می‌شود.

ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا درباره نقض حقوق بشر در ایران گفته است «کارهای بیشتری باید انجام شود، اما کانادا هرگز از دفاع از حقوق بشر دست نخواهد کشید.»

محسن شکاری از معترضانی بود که سوم مهرماه در خیابان ستارخان در غرب تهران بازداشت شد.

همزمان با اعمال تحریم های جدید از سوی بریتانیا و کانادا، خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع خود خبر داده است که اتحادیه اروپا به زودی ۲۰ فرد و نهاد جدید دیگر در جمهوری اسلامی ایران به دلیل مشارکت در سرکوب های خونین اعتراضات جاری در ایران کشور تحریم خواهد کرد.

انتظار می‌رود این تحریم‌ها در نشست وزرای خارجه روز دوشنبه هفته آینده، در بروکسل به طور رسمی اعلام شود.

اعتراضات در ایران از روز ۲۵ شهریور آغاز شده و به نظر می رسد که محسن شکاری در گروه اولین معترضان بازداشت شده بوده است.

یک روز پیش از این  بامداد پنجشنبه ۱۷ آذرماه در حالیکه  ۷۵ روز از بازداشت محسن شکاری می‌گذشت، حکم اعدام او اجرا شد.

ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، آلمان، اتریش و اتحادیه اروپا اعدام این معترض ایرانی توسط حکومت جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرده‌اند.

واکنش سه مقام ارشد آمریکایی به اعدام محسن شکاری: به پاسخگو کردن رژیم ایران ادامه می‌دهیم

وزیر خارجه، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از جمهوراسلامی ایران بابت اعدام محسن شکاری به تندی انتقاد کردند
وزیر خارجه، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از جمهوراسلامی ایران بابت اعدام محسن شکاری به تندی انتقاد کردند

ساعاتس پس از اعلام اجرای حکم اعدام محسن شکاری معترض ۲۳ ساله ایرانی از سوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، سه مقام ارشد ایالات متحده به طور جداگانه این اقدام را محکوم کرده و وعده داده اند که حکومت ایران را پاسخگو خواهند کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از اعدام محسن شکاری ابراز انزجار کرده و از حکومت ایران خواست به «سرکوب وحشیانه»‌ معترضان پایان دهد.

آقای بلینکن گفته «ما از اعدام محسن شکاری منزجر شده‌ایم. پیام ما به رهبری ایران روشن است: به این سرکوب وحشیانه پایان دهید. ما به پاسخگو کردن رژیم ایران ادامه خواهیم داد.»

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم «اعدام ناعادلانه» محسن شکاری را به عنوان اقدامی در جهت «ترساندن مردم شجاع ایران» نام برده است.

آقای سالیوان ضمن ابراز همدردی با خانواده آقای شکاری،‌ در توییتی گفته است«حکومت ایران را برای خشونت بی‌رحمانه‌ای که علیه مردم خودش به کار گرفته پاسخگو می‌دانیم.»

رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران هم از اعدام محسن شکاری به تندی انتقاد کرده و گفته «ایالات متحده «به هماهنگی با متحدان و شرکای خود برای مقابله با نقض حقوق بشر به وسیله حکومت ایران» ادامه خواهد داد.

آقای مالی در توییتی نوشته است‌ «اعدام محسن شکاری پس از یک محاکمه جعلی تشدید بی‌رحمانه تلاش‌های حکومت ایران برای سرکوب اعتراضات است.»

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم ضمن اعلام همدردی ایالات متحده با خانواده محسن شکاری، اعدام معترضان را «بیانگر ترس رهبران جمهوری اسلامی ایران از مردم این کشور و بیان حقیقت توسط آنها» عنوان کرده بود.

احضار سفیر ایران به وزارت خارجه آلمان

محسن شکاری،  بامداد پنجشنبه ۱۷ آذرماه در حالیکه  ۷۵ روز از بازداشتش می‌گذشت اعدام شد
محسن شکاری،  بامداد پنجشنبه ۱۷ آذرماه در حالیکه  ۷۵ روز از بازداشتش می‌گذشت اعدام شد

همزمان با اعلام اجرای حکم اعدام علیه محسن شکاری در ایران، خبرگزاری فرانسه از احضار سفیر ایران در برلین به وزارت امور خارجه آلمان خبر داده است.

بنابر اعلام این خبرگزاری، احضار سفیر ایران برای اعتراض به اعدام محسن شکاری صورت گرفته است.

وزارت خارجه آلمان جزییات دیدار سفیر ایران با مقام‌های این وزارتخانه را اعلام نکرده است.

پیش از این نیز سفیر ایران در چند نوبت در اعتراض به سرکوب معترضان به وزارت خارجه آلمان احضار شده بود.

پیش‌تر، آنالینا بائربوک،‌ وزیر خارجه آلمان در توییتی با «غیرانسانی خواندن» رفتار حکومت ایران تاکید کرد که تهدید به اعدام، فریاد آزادی خواهی مردم ایران را «خفه نخواهد کرد.»

به نوشته او «غیرانسانی بودن» رفتار رژیم ایران «حد و مرزی نمی‌شناسد.»

آلمان از زمان شروع سرکوب اعتراضات در ایران همراهی کم سابقه ای با شهروندان ایران نشان داده و صدراعظم این کشور تاکنون چند پیام خطاب هشدار آمیز به جمهوری اسلامی و حمایت از معترضات منتشر کرده است.

آلمان با همکاری ایسلند مبتکر تشکیل جلسه اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد شد که طی آن این شورا یک هیات حقیقت یاب بین المللی برای جمع آوری مستندات سرکوب خونین معترضان تاسیس کرد.

همزمان با اعلام اجرای حکم اعدام محسن شکاری در ایران، معترضان ایرانی در برلین در تجمعی مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران همبستگی خود با اعتراضات ایران را اعلام کردند.

در این تجمع آنها دروازده ورودی سفارت ایران را بستند و با سرخ کردن دست‌هایشان، سرکوب خونبار اعتراضات را به تصویر کشیدند.

معترضان همچنین پارچه‌نوشته‌هایی از شعارهای اعتراضات ایران را به همراه داشتند، از جمله شعار «زن، زندگی، آزادی» که به زبان‌های مختلف نوشته شده بود.

آنها اعتراضات جاری در ایران را «انقلابی زنانه» خوانده و خواهان حمایت بین‌المللی بیشتر از معترضان شده‌ و گفته‌اند: «مبارزه با این رژیم نباید و نمی‌تواند به مرزهای ایران محدود بماند.»

سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید آمار کشته‌شدگان اعتراضات سراسری جاری تاکنون دست کم ۴۵۸ نفر است و ۶۳ کودک و ۲۹ زن در میان کشته‌شدگان اعتراضات هستند.

بنا به اعلام این سازمان، که در اسلو پایتخت نروژ مستقر است و پیش از اعدام محسن شکاری منتشر شده بود، حداقل ۱۱ نفر از معترضان هم به اعدام محکوم شده‌اند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها