پس از اعتراض کشورهای اسلامی، دولت سوئد سوزاندن قرآن در این کشور را بشدت محکوم کرد

اخبار ویژه نقض حقوق بشر
پس از اعتراض سارمان همکاری کشورهای اسلامی، دولت سوئد سوزاندن قرآن در این کشور را «اسلام ستیزانه» خواند و آن را محکوم کرد.

در بیانیه وزارت خارجه سوئد آمده است: «دولت سوئد کاملا متوجه است که اقدام اسلام‌ستیزانه افرادی در تظاهرات، می‌تواند برای مسلمانان توهین‌آمیز باشد.»

«ما این اقدامات را شدیدا محکوم می‌کنیم که به هیچ‌وجه دیدگاه دولت سوئد نیستند.»

در این بیانیه همچنین امده: «سوزاندن قرآن و هر متن مقدس دیگر توهین‌آمیز و بی‌احترامی و اقدامی آشکارا تحریک‌آمیز است. ابراز نژادپرستی و بیگانه‌هراسی و عدم تساهل و مدارا هیچ جایگاهی در سوئد و اروپا ندارد.»

وزارت خارجه سوئد تاکید کرد که بر طبق قانون اساسی این کشور به آزادی تجمع، بیان و تظاهرات متعهد است.

فردی که قرآن را آتش زد برای ابراز نظر علنی از پلیس سوئد مجوز گرفته بود اما با توجه به سوزاندن قرآن در نزدیکی یک مسجد، پلیس به ظن «ایجاد تشویش برای یک گروه قومی»، تحقیق در این باره را آغاز کرده است.

بیانیه وزارت خارجه سوئد پس از نشست ویژه و صدور بیانیه سازمان همکاری کشورهای اسلامی منتشر شد.

عراق کویت، امارت و مراکش سفیر سوئد را در اعتراض فراخواندند و دولت ایران اعزام سفیر به استکهلم را متوقف کرد.

۵۷ کشور سازمان همکاری کشورهای اسلامی یکشنبه در نشستی اضطراری در جده عربستان که نماینده ایران نیز در آن حاضر بود، خواستار اقدامات جمعی برای جلوگیری از تکرار سوزاندن قرآن در آینده شدند.

تجمع مقابل سفارت سوئد در تهرانتوضیح تصویر،
تجمع مقابل سفارت سوئد در تهران ,ایران در اعتراض به آتش زدن قرآن در سوئد و حکم دادگاه این کشور بر عدم دخالت پلیس برای جلوگیری از این اقدام، روند اعزام سفیر به استکهلم را متوقف کرد.

همزمان سازمان همکاری کشورهای اسلامی نشستی اضطراری در جده عربستان برگزار کرد که نماینده ایران نیز در آن حاضر بود.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در توییتی گفته که با حجت الله فغانی به عنوان سفیر جدید در سوئد روز گذشته دیدار و گفتگو کرده، اما فعلا روند اعزام سفیر به سوئد به دلیل اقدام دولت این کشور در مورد صدور مجوز برای «جسارت به ساحت قرآن کریم» متوقف شده است.

اخیرا دادگاهی در سوئد حکم داد که ملاحظات امنیتی نباید باعث شود آزادی‌ بیان و دیگر حقوق مصرح در قانون اساسی این کشور محدود شود. پس از صدور این حکم همزمان با عید قربان، فردی اصالتا عراقی، نسخه‌ای از قرآن را در سوئد به آتش کشید که با انتقادات فراوانی در کشورهای مسلمان همراه شد.

توقف اعزام سفیر ایران به استکهلم در حالی رخ می‌دهد که در چند سال گذشته دولت ایران و سوئد روابط پر تنشی را از سر گذراندند. دولت ایران بارها سوئد را به «پرونده‌سازی سیاسی و نقض حقوق» حمید نوری متهم کرد که در ارتباط با نقشش در کشتار هزاران زندانیان سیاسی در سوئد دستگیر، محاکمه و به حبس ابد محکوم شد.

حکومت ایران همچنین در چند سال بارها ویدیوها و فیلم‌هایی پخش کرده که در آن مدعی شده سازمان امنیت سوئد از «جدایی‌طلبان» و همچنین مخالفان حکومت ایران پشتیبانی می‌کند.

حکومت ایران همچنین اردیبهشت ۱۴۰۲حبیب اسیود شهروند ایرانی- سوئدی رهبر سابق و یکی از بنیان‌گذاران «جنبش نضال» از گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی را اعدام کرد. دولت سوئد این اقدام «هولناک» خواند و آن را محکوم کرد.

سازمان همکاری‌ اسلامی: هتک حرمت به قرآن صرفا اسلام هراسی نیست

کشورهای شرکت کننده در نشست اضطراری امروز سازمان همکاری اسلامی در جده عربستان خواستار اقدامات جمعی برای جلوگیری از تکرار سوزاندن قرآن در آینده شدند.

این نشست در پی به آتش کشیده شدن یک نسخه از قرآن به دست یک شهروند سوئدی عراقی در روز عید قربان برگزار شد.

براساس بیانیه‌ای که در پایان این نشست فوق العاده منتشر شد، سازمان همکاری اسلامی از کشورهای عضو خواست تا «اقداماتی یکپارچه و جمعی را برای جلوگیری از تکرار هتک حرمت به قرآن» اتخاذ کنند.

در این بیانیه آمده که حسن ابراهیم طه، دبیر کل این نهاد «بر لزوم ارسال پیامی روشن تاکید کرده که هتک حرمت به قرآن صرفا یک مسئله اسلام هراسی نیست.»

در بخش دیگری از این بیانیه آمده: «ما باید بطور مستمر به جامعه بین الملل در مورد اعمال فوری قوانین بین المللی یادآوری کنیم. قوانینی که به وضوح هر گونه حمایت از نفرت مذهبی را ممنوع می‌کند.»

در پی این اقدام، اکثر کشورهای اسلامی، سفیران سوئد را در پایتخت‌های خود احضار کرده و آتش زدن قرآن را محکوم کردند.

دفتر نمایندگی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی دیماه سال ۱۴۰۰ (ژانویه ۲۰۲۲) با اعزام سه دیپلمات پس از شش سال در جده عربستان بازگشایی شد.

پنجاه و هفت کشور عضو سازمان همکاری اسلامی هستند. ایران از پایه‌گذاران این نهاد است که پیشتر سازمان کنفرانس اسلامی نام داشت و در نشست سران شماری از کشورهای اسلامی در مراکش در سال ۱۹۶۹ پایه‌گذاری شد. گمان می‌رود پس از عادی‌سازی روابط ایران و عربستان بار دیگر تاثیرگذاری این سازمان نیز افزایش یابد.

بسیاری از نشست‌های این سازمان در جده عربستان برگزار می‌شود. هرچند سایر کشورهای عضو هم میزبانی اجلاس سران یا نشست‌های مهم آن را بر عهده داشته‌اند.

این نشست به دعوت عربستان سعودی و برای مقابله با آنچه که «اعمال نفرت انگیز» خوانده شده تشکیل شد. عربستان پیش از این آتش زدن قرآن توسط یک پناهجوی عراقی الاصل را در بیرون مسجدی در استکهلم که در روز عید قربان انجام شد، محکوم کرده بود.

سفارت سوئد در تهران

سوزندان قرآن در سوئد با واکنش بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله ایران مواجه شده است

سفارت سوئد در تهران

سفارت سوئد در تهران
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها