کانادا فرمانده سپاه و وزیر اطلاعات ایران را تحریم کرد؛ آلمان سرکوب دانشگاه شریف را «غیرقابل تحمل» خواند

کانادا فرمانده سپاه و وزیر اطلاعات ایران را تحریم کرد؛ آلمان سرکوب دانشگاه شریف را «غیرقابل تحمل» خواند

اخبار ویژه حقوق بشر در ایران نقض حقوق بشر
تجمع روز شنبه اول اکتبر در شهر برلین در همبستگی با اعتراضات در ایران

با انتشار اخبار سرکوب و بازداشت‌های گسترده معترضان در ایران،‌ دولت کانادا شماری از فرماندهان ارشد سپاه و نهادهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی را تحریم کرد. پیش از آن ۶ کشور عضو اتحادیه اروپا شامل آلمان، فرانسه، دانمارک، اسپانیا، ایتالیا و جمهوری چک پیشنهاد تحریم‌های تازه‌ای را علیه جمهوری اسلامی ارائه کردند.

در بیانیه وزارت خارجه کانادا که دوشنبه ۳ اکتبر، ۱۱ مهرماه آمده که دولت کانادا به دلیل «نقض شدید حقوق بشر در ایران و از جمله آزار و اذیت سیستماتیک زنان» توسط گشت ارشاد این تحریم‌ها را وضع کرده است.

وزارت خارجه کانادا می‌گوید که همواره در کنار مردم ایران و قربانیان این رژیم از جمله خانواده و عزیزان کشته‌شدگان پرواز سرنگون شده ۷۵۲ می‌ایستد.

دولت کانادا اعلام کرد که ۲۵ فرد و ۹ نهاد را به فهرست تحریم‌های خود افزوده است.

در میان تحریم‌شدگان نام این افراد دیده می‌شود: محمد حسن باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی؛ حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران؛ اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران؛ محمد صالح هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر؛ اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات؛ محمد رستمی رئیس پلیس امنیت اخلاقی انتظامی.

بر اساس بیانیه دولت کانادا سه نهاد فرماندهی دفاع سایبری سپاه پاسداران، پلیس اخلاقی انتظامی ایران و زندان اوین هم در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته است.

کمتر از یک هفته پیش، جاستین ترودو نخست وزیر کانادا ضمن حمایت از اعتراضات در ایران از اینکه جمهوری اسلامی برای حقوق بشر احترامی قائل نیست ابراز تاسف کرده بود.

او گفته بود که کانادا تحریم‌هایی را علیه شماری از افراد و موسسه‌های جمهوری اسلامی ایران از جمله پلیس امنیت اخلاقی وضع خواهد کرد.

قبل از تحریم‌های امروز کانادا در مجموع دولت کانادا ۴۱ فرد ایرانی و ۱۶۱ نهاد از جمله سپاه پاسداران و دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی و اقتصادی وابسته به جمهوری اسلامی را تحریم کرده بود.

دولت کانادا بر اساس سند “عدالت برای قربانیان تروریسم” از سال ۲۰۱۲ ایران را به عنوان یک کشور «حامی تروریسم» معرفی کرده است. این اقدام این امکان را می‌دهد که قربانیان یک اقدام تروریستی مرتبط با ایران بتوانند از ایران ادعای خسارت کنند.

ساعاتی پیش از خبر تحریم‌های جدید کانادا علیه ایران،‌ نشریه آلمانی اشپیگل گزارش داد که ۶ کشور عضو اتحادیه اروپا شامل آلمان، فرانسه، دانمارک، اسپانیا، ایتالیا و جمهوری چک پیشنهاد تحریم‌های تازه‌ای را علیه جمهوری اسلامی ارائه کردند.

اشپیگل با انتشار این خبر می‌گوید که قرار است اواخر ماه جاری میلادی این پیشنهاد در دستور کار وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار گیرد.

این پیشنهاد به دلیل سرکوب معترضان پس از حان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد ارائه شده است.

بر اساس این گزارش تحریم‌های پیشنهادی شامل ۱۶ فرد، سازمان و نهاد در ایران خواهد شد که مسئولان «اصلی» برخوردهای اخیر با معترضان هستند.

آلمان: تحمل اتفاقاتی که در دانشگاه شریف افتاده بسیار سخت است

در همین حال آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان سرکوب دانشجویان در دانشگاه‌های ایران و از جمله در دانشگاه شریف را «نشانه ترس جمهوری اسلامی از آموزش و آزادی» خواند و بار دیگر خواهان تحریم ایران شد.

او در توییتی با هشتگ تظاهرات ایران با اشاره به وقایع شب گذشته در دانشگاه صنعتی شریف در تهران نوشت: «تحمل اتفاقاتی که در دانشگاه شریف در ایران افتاده است بسیار سخت است.»

خانم بربوک که طی روزهای اخیر بارها از اعتراضات در ایران حمایت کرده است نوشت « شجاعت ایرانی‌ها باورنکردنی است. نیروی بی‌رحم رژیم بیانگر ترس محض از قدرت تحصیل علم و آزادی است.»

وزیر خارجه آلمان گفت «محدود بودن گزینه‌های سیاست خارجی» هم دشوار است و افزود «ولی ما می‌توانیم صدای آنها را منعکس کنیم،‌ برایشان تبلیغ کنیم، متهم کنیم و تحریم کنیم؛ و ما چنین خواهیم کرد.»

وزیر خارجه آلمان پیشتر هم گفته بود که برلین برای تصویب تحریم‌های بیشتر اتحادیه اروپا علیه کسانی که در سرکوب اعتراضات،‌ تیراندازی به معترضان و سرکوب زنان نقش دارند «هرکاری بتواند انجام می‌دهد.»

آنالنا بربوک روز پنجشنبه ۷ مهرماه در جلسه پارلمان آلمان با اعلام این مطلب از مقامات ایران خواسته بود که به سرکوب خشن اعتراضات پایان دهد.

معترضان در شهر برلین آلمان

معترضان در شهر برلین آلمان از اتحادیه اروپا خواستند که در مقابل آنچه که در ایران اتفاق می‌افتد سکوت نکند

روز جمعه گذشته هم جیک سالیوان،‌ مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره برخورد شدیدتر آمریکا با ایران و تحریم‌های بیشتر علیه مسئولان جمهوری اسلامی به تحریم‌های اخیر آمریکا علیه مقامات انتظامی ایران اشاره کرد و گفت که آمریکا «درعمل در کنار شهروندان و زنان شجاع ایران» ایستاده است.

آقای سالیوان گفت که «چندین تحریم علیه نهادها و مقامات ایرانی» به دلیل نقش آنها در کشتارهای اخیر وضع شده و در پی «تحریم‌های بیشتری» خواهند بود.

آمریکا در محکومیت کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و برخوردها با معترضان در ایران چند فرمانده نظامی و انتظامی از جمله رئیس پلیس امنیت اخلاقی تهران را تحریم کرد.

حسین اشتری، فرمانده انتظامی ایران سه سال پیش در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه داری آمریکا قرار گرفته بود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها