مسمومیت زنجیره‌ای؛ خامنه‌ای خواستار مجازات «بدون عفو» عاملان شد؛ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: حرکت سازمان یافته است

مسمومیت زنجیره‌ای؛ خامنه‌ای خواستار مجازات «بدون عفو» عاملان شد؛ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: حرکت سازمان یافته است

نقض حقوق بشر حقوق بشر در ایران

چهار ماه پس از آغاز مسمومیت زنجیره‌ای مدارس و دانشگاه‌های عمدتا دخترانه در ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در اولین واکنش خود خواستار «اشد مجازات» عاملان شد. همزمان و با ادامه مسمومیت‌‌های زنجیره‌ای، یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در اظهاراتی نادر گفت این «یک حرکت سازمان یافته» است. در عین حال خبرها گزارش شده است که علی پورطباطبایی، خبرنگار پیگیر این مسمومیت‌‌ها بازداشت شده است.

امروز رهبر حکومت در سخنانی کوتاه در مراسم «نهال کاری» به مسمومیت‌ محصلان عمدتا دختر در مدارس و دانشگاه‌‎ها نقاط مختلف ایران پرداخت و گفت «این جنایتی است، هم در حق معصوم‌ترین عناصر یک جامعه، یعنی کودکان، و هم موجب رعب، موجب ناامنی، موجب ناامنی روانی جامعه، نگرانی خانواده‌ها».

او گفت: «اگر چنانچه کسانی محکوم شدند، عفوی هم در مورد اینها وجود نخواهد داشت؛ این را همه بدانند». رهبر حکومت گفت عاملان «حتما بایستی مجازات بشوند و مجازات اینها موجب عبرت بشود».

به دنبال صحبت‌های رهبر حکومت، غلامحسین محسنی اژه‌ای گفت «این اقدام یکی از مصادیق روشن افساد فی الارض است؛ چنانچه عوامل این اقدام، مشخص، شناسایی و دستگیر شوند، بدون تردید مفسد فی الارض هستند» او گفته «دستگاه قضایی به پرونده «خارج از نوبت و ویژه» رسیدگی خواهد کرد.

او ادامه داد که عناصری که به نحوی از انحاء اعم از مباشرت، مشارکت و تسبیب در این امر دخالت داشتند، به اشد مجازات می‌رسند و با آن‌ها برخورد قاطع و بدون اغماض صورت می‌گیرد».

ادامه گسترده مسمومیت‌ها باعث بروز نگرانی‌هایی جدی شده و واکنش‌های زیادی هم در داخل و خارج به همراه داشته است.

واکنش مقام‌های ایران و اطلاع‌رسانی درباره این مسمومیت‌های استنشاقی در ماه‌های گذشته با انتقادهای بسیاری مواجه شده است. دولت پیشتر اعلام کرده بود وزارت اطلاعات و آموزش و پرورش در تلاش برای یافتن علت مسمومیت‌ها هستند. سپس دولت از وزارت کشور خواست تا اطلاع‌رسانی درباره این مسمومیت‌ها را به عهده بگیرد.

نزدیک به چهار ماه است که صدها دانش آموز در مدارس شهرهای مختلف ایران با داشتن علائم مسمومیت به بیمارستان منتقل شده‌اند.

همچنان با وجود نگرانی‌ فزاینده خانواده‌ها، در خصوص تصمیمی برای غیرحضوری کردن مدارس گرفته نشده است.

مسمومیت در ایران
دانش‌آموزان دختر

منبع تصویر،GETTY IMAGES

بازداشت خبرنگار پیگیر مسمومیت دختران در قم، تشنج در مجلس

امروز در خبری دیگر رسانه‌های ایران از بازداشت علی پورطباطبایی، خبرنگار و از گردانندگان پایگاه خبری قم نیوز خبر داده‌اند.

این خبرنگار ساکن قم در روزهای گذشته پیگیر اخبار مربوط مسمومیت‌های زنجیره‌ای در مدارس دخترانه ایران بود.

حساب کاربری علی پورطباطبایی در توییتر با نام «خیزران» از حساب‌های پر خواننده به شمار می‌آید.

فاضله پورطباطبایی، خواهر سید علی پورطباطبایی روز یکشنبه به «شبکه شرق» گفته است «برادرم صبح امروز بازداشت شد اما ما تا این لحظه اطلاع نداریم که اتهامات او چیست، دلیل بازداشت چیست و کدام نهاد او را بازداشت کرده است.»

تاکنون مقام‌های دولتی با ابهام در مورد آن اظهارنظر کرده و علت روشنی در مورد بروز این مسمومیت‌ها عنوان نکرده اند. آن ها همچنین رسانه‌ها را به «دامن زدن» به نگرانی ها متهم می‌کنند.

پیشتر رسانه‌های دولتی از جمله روزنامه‎‌ جمهوری اسلامی از فضای امنیتی حاکم بر اطلاع‌رسانی انتقاد کرده بودند.

عضو کمیسیون امنیت مجلس ایران: مسمومیت دانش آموزان کاملا سازمان یافته است

شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس ایران گفته مسمومیت دانش آموزان «کاملا یک حرکت سازمان یافته» است.

او گفته: «این رفتار، رفتاری پیچیده است. اما عوامل و عناصرش داخلی است. اگر منشاء آن بیرون از مرز باشد که هنوز اثبات نشده است اما ظرفیت اجرایی آن داخلی است و در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف این کار را انجام دادند و ادامه دارد.»

این نماینده مجلس افزوده وزارتخانه های مختلف با توجه به شرح وظایف شان در شورای امنیت باید سریعا موضوع را بررسی کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها