سخنگوی فرماندهی نیروی انتظامی اعلام کرد از یکشنبه ۲۵ تیرماه گشت پلیس برای «پوشش خارج عرف» در خیابانها مستقر میشوند.
سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا ، امروز گفت: «پلیس از امروز با استقرار گشتهای خودرویی و پیاده، با آن دسته از کسانی که متاسفانه بدون توجه به تبعات و عواقب پوششِ خارج از عرف همچنان بر هنجارشکنی خود اصرار دارند ضمن انذار و تذکر در صورت عدم تمکین از دستورات پلیس برخورد قانونی و آنان را به دستگاه قضائی معرفی خواهد کرد».
به گفته او این اقدام «در پی مطالبات مردمی و خواستگاه گروهها و نهادهای مختلف اجتماعی» و همچنین تاکید «رئیس جمهوری و قوه قضائیه» صورت میگرد.
او گفت این گشتها در «چارچوب قانون» آغاز به کار میکنند و هدف از آن «گسترش امنیت عمومی و تحکیم بنیان خانواده» است.
با آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی» پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشتهای ارشاد پلیس امنیت اخلاقی، برخی از مسئولان حکومتی از پایان کار گشتهای ارشاد خبر داده بودند.
End of مطالب پیشنهادی
از آن زمان تا کنون به نظر میرسید خودروهای گشتهای ارشاد دستکم به شکل محسوس در خیابانهای شهرهای ایران حضور ندارند.
پایگاه صدا و سیما صدا و سیما خبر خود با عنوان بازگشت گشت ارشاد را از وبسایت خود برداشت.
بازگشت نامحسوس گشتهایی در ایران
در روزهای گذشته شماری از منابع خبری و فعالان داخل ایران با انتشار عکسهایی در شبکههای اجتماعی از بازگشت «نامحسوس» ونهایی مشابه گشت ارشاد به خیابانهای تهران خبر داده بودند.
در این مدت به ویژه انتشار تصویری از خودروهای ون با پلاک نیروی انتظامی اما با رنگهایی متفاوت از گشت ارشاد جلب توجه کرد.
گفته شده تعداد این ماشینها «پرشمار» بوده و ماموران به زنانی که حجاب اجباری را رعایت نکرده بودند، تذکر دادند.
خبرآنلاین و اعتماد آنلاین هم از جمله سایتهای خبری بودند که با انتشار این خبر، از حضور دوباره گشتهای ارشاد در خیابانها خبر دادند اما هنوز پلیس درباره این خبر واکنشی نشان نداده است.
در مواردی هم برخوردها با افرادی که پلیس یا ماموران لباس شخصی آنها را «بدحجاب» خوانده است، به تنش کشیده شد.
همچنین روز گذشته ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که بازتاب گسترده داشته و تصویربردار مدعی است دختری در خیابان گیشا درخواست کمک دارد.
ببینید: ویدیوی حکومت ایران از تذکر حجاب دراندرزگوی تهران؛ هجوم ۴۰ نفر با ماسک مشکی:
این خبرها و تحولات در حالی رخ میدهد که آذرماه امسال محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، در اظهاراتی «غیرشفاف و مبهم» از «تعطیلی گشت ارشاد» خبر داده بود و علی خانمحمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، در اظهاراتی نهچندان روشن گفته بود که «ماموریت گشتهای امنیت اخلاقی و اجتماعی» به پایان رسیده است و برای عفاف و حجاب باید از «شیوههای جدیدتر، بهروزتر و دقیقتر» استفاده شود.
دیماه امسال رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرد حجاب اسلامی برای زنان «بیتردید» یک ضرورت شرعی و «خدشهناپذیر» شمرده است.
چند روز پس از سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی، عبدالصمد خرمآبادی، معاون دادستان کل، گفت با بخشنامه دادستانی کل به پلیس دستور داده شده است در سراسر کشور با قاطعیت با «کشف حجاب» برخورد کند. بعد مسئولان حکومت، به ویژه شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از تدوین طرح «حجاب و عفاف» و مجازات و برخورد «هوشمند» با زنان بیحجاب خبر دادند.