حجاب اجباری؛ نماینده مجلس ایران می‌گوید قوه قضائیه برای «ارائه راهکار» تا ۱۴ فروردین مهلت دارد

حجاب اجباری؛ نماینده مجلس ایران می‌گوید قوه قضائیه برای «ارائه راهکار» تا ۱۴ فروردین مهلت دارد

حقوق بشر در ایران چندرسانه ای

یک نماینده مجلس شورای اسلامی ایران با تعیین مهلت گفته است که اگر قوه قضائیه راهی برای مبارزه با بی‌حجابی ارائه نکند، طرح نمایندگان در این باره در دستور کار قرار خواهد گرفت.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، از اعضای هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، گفته است اگر قوه قضائیه تا ۱۴ فروردین- دو روز دیگر- به گفته او راه‌کارهای لازم برای «خلاء‌های قانونی در بحث ایجابی و یا سلبی حجاب» ارائه ندهد، طرح نمایندگان در این مورد در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد.

پیش از این بیژن نوباوه، از دیگر نمایندگان مجلس، گفته بود با موافقت سران قوا با طرح جدید مجلس شورای اسلامی، تحمیل حجاب به شکل «هوشمند» انجام می‌شود و زنان بی‌حجاب پس از شناسایی با دوربین‌های مداربسته در اماکن عمومی، «غیرحضوری» مجازات خواهند شد. جزئیات طرح مورد نظر آقای نوباوه مشخص نیست.

آقای حاجی‌دلیگانی گفته است: در گزارش کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد «عفاف و حجاب»، که روز ۲۳ اسفند سال گذشته در مجلس قرائت شد، از قوه قضائیه خواسته شده است تا ظرف سه هفته راه‌کارهایی در این مورد ارائه دهد، که این مهلت در ۱۴ فروردین، دوشنبه این هفته، به سر می‌رسد.

رسانه‌های ایران می گویند طرح پیشنهادی نمایندگان درباره حجاب هنوز وارد روند بررسی مجلس نشده است.

در ایران تعطیلات نوروزی در ۱۴ فروردین به پایان می‌رسد و مدارس، دانشگاه‌ها و بخش‌هایی از ادارات و نهادهای حکومتی، که در هفته دوم سال تعطیل بودند، فعالیت خود را از سر می‌گیرند. مجلس شورای اسلامی هم فعالیت خود را از همین روز شروع می‌کند.

در تعطیلات نوروزی امسال، موضوع مبارزه با حجاب اجباری همچنان از مسائل مطرح در گفت‌وگوهای روزمره شهروندان ایران، از جمله در شبکه‌های اجتماعی، بوده است. ماموران حکومتی در بعضی مراکز تاریخی، گردشگری و تجاری در تعطیلات امسال مانع ورود بعضی از زنانی شدند که از اشکال حجاب اجباری مورد نظر حکومت استفاده نکرده بودند.

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید

پادکست
پرگار
پرگار

برنامه‌ای که در آن مهمانان برنامه به پرسش‌های چالشی مربوط به جامعه امروز پاسخ می‌دهند

پادکست

پایان پادکست

به‌تازگی هم فیلمی ویدئویی از مشهد خبرساز شده که مردی در یک فروشگاه، که به نداشتن حجاب دو زن معترض است، سطل ماستی روی سر آنها خالی می‌کند. این که به درگیری مغازه دار با مرد معترض منجر می شود.

از اواخر شهریور پارسال که اعتراضات به مرگ مهسا امینی شهروند ۲۲ ساله در زمان بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، گروه‌های مختلفی از زنان ایران با وجود مخاطرات از جمله احتمال دستگیری، حجاب اجباری از سر برداشته‌اند.

برخی از زنان محجبه ایرانی که به‌اختیار حجاب دارند هم از این زنان حمایت کرده‌اند.

وزارت کشور ایران دو روز پیش با انتشار بیانیه‌ای بر سخت‌گیری برای تحمیل حجاب به زنان و دختران تاکید کرد.

در بیانیه وزارت کشور آمده: «هیچ گونه عقب‌نشینی یا تساهل در اصول و احکام دینی و ارزش های سنتی صورت نگرفته و نخواهد گرفت و حجاب به عنوان یک ضرورت شرعی غیر قابل تردید همواره از اصول عملی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.»

برخی از سیاستمداران، حقوقدانان و فعالان حقوق بشر در ایران از این بیانیه انتقاد کرده‌اند.

پیش از این غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، هم در دو نوبت در روزهای آخر سال گذشته و روزهای اول سال ۱۴۰۲ هشدار داده بود که «افراد بی‌حجاب» مجازات خواهند شد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها