رسانه‌های حکومتی ایران مدعی «بازداشت چهار نفر» برای انتشار عکسی با پوشش اختیاری در برابر یک هیئت شدند

رسانه‌های حکومتی ایران مدعی «بازداشت چهار نفر» برای انتشار عکسی با پوشش اختیاری در برابر یک هیئت شدند

حقوق بشر در ایران اخبار ایران و جهان

پس از انتشار عکسی از سه جوان که با پوشش اختیاری در برابر یک هیئت مذهبی و محل جمع شدن دسته‌های عزاداری ایستاده‌اند، رسانه‌های حکومتی در ایران مدعی بازداشت چهار نفر در این رابطه شده‌اند.

خبرگزاری‌های رسمی در ایران با انتشار متن واحدی که منبعی برای آن ذکر نشده، نوشته‌اند که دو مرد و دو زن در این رابطه به دست ماموران پلیس اطلاعات دستگیر شده‌اند.

در متنی که رسانه‌های رسمی منتشر کرده‌اند افراد حاضر در عکس به «کشف حجاب» و «برهنه نمایی» متهم شده‌اند.

در این عکس دو زن جوان بدون روسری دیده می‌شوند و یک مرد جوان هم با شلوارک در کنار آنها ایستاده است. یکی از این زنان پیراهنش را در آورده اما زیر آن تاپی به تن دارد. زن دیگر هم روسری‌اش را به سبک اعتراضات «دختران خیابان انقلاب» که از سال ۱۳۹۶ آغاز شد و در اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» ادامه یافت، در آورده و به نشانه اعتراض برافراشته است.

رسانه‌های حکومتی عکس این سه جوان در برابر یک هیئت مذهبی را «ضداخلاقی و مغایر با اعتقادات مردم» خوانده‌اند. جزئیاتی از هویت این بازداشت‌شدگان منتشر نشده است.

این رسانه‌ها می‌گویند «هیئت قمر بنی‌هاشم»، که این عکس در مقابل آن گرفته شده، در منطقه شش تهران واقع شده است.

منبع آگاهی که خواست هویتش فاش نشود بازداشت یک نفر در این رابطه را تایید کرد. اما بی‌بی‌سی فارسی نمی‌تواند بازداشت سه نفر دیگر را مستقلا تایید کند.

در متنی که رسانه‌های ایران منتشر کرده‌اند آمده است که از یکی از بازداشت‌شدگان ادعایی «در حین فروش مواد مخدر شناسایی و دستگیر شد و از او مقادیر زیادی مواد مخدر هم کشف شده است.»

توسل به اتهام‌های این چنینی علیه منتقدان حکومت از طرف دستگاه‌های امنیتی و قضایی در ایران سابقه دارد. به عنوان نمونه ناصر زرافشان، وکیل پرونده قتل‌های زنجیره‌ای، با اتهام نگهداری سلاح و مشروبات الکلی به زندان افتاده بود، اتهامی که قویا رد می‌کرد.

سه زن معترض در برابر یک بنر تبلیغ حجاب

منبع تصویر،UGC

در ماه‌های اخیر عکس‌های بسیاری به طور مشابه منتشر شده که در آن زنان و دختران با پوشش دلخواه خود در برابر تبلیغات حکومتی برای تحمیل حجاب اجباری یا تصاویر قاسم سلیمانی و امثال آن ایستاده‌اند.

مقام‌های جمهوری اسلامی در هفته اخیر تلاش خود برای تحمیل حجاب اجباری را تشدید کرده‌اند و ون‌های گشت پلیس به خیابان بازگشته و گفته‌های شاهدان عینی حاکی از برخوردهای ماموران و آزارگرانی است که به عنوان «امر به معروف و نهی از منکر» مزاحم زنان و دختران می‌شوند.

به جز برخوردهای شدیدی که با زنان و دختران بدون حجاب انجام می‌شود، در مواردی نیز گزارش‌هایی از برخورد با مردان جوانی منتشر شده که شلوارک به پا دارند.

با فرا رسیدن ماه محرم در تقویم هجری قمری، برنامه‌هایی برای مناسک سوگواری امام سوم شیعیان در ایران آغاز شده و از جمله هیات‌هایی برای دسته‌های عزاداری بر پا شده است.

به گفته مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، برای این مراسم بودجه‌ای دست‌کم ۱۵۰ میلیارد تومانی اختصاص داده شده است.

هیئت‌ها و مداحان یکی از بازوهای اصلی تبلیغات حکومتی در ایران هستند و آیت‌الله علی خامنه‌ای تاکید ویژه‌ای بر حمایت از آنها دارد.

عده‌ای از مخالفان حکومت و برخی از خانواده‌های دادخواه در روزهای اخیر برگزاری آیین‌های سوگواری محرم با حمایت حکومت را زیر سوال برده‌اند.

برخی از آنها وقایعی را که در سال‌های اخیر بر کشته‌شدگان و خانواده‌هایشان گذشته با روایت‌های شیعیان از عاشورا مقایسه می‌کنند و ادعای حکومت و حامیانش در همراهی با مظلومان را رد می‌کنند.

در سال‌های گذشته نیز انتقادهای مشابهی مطرح شده و یا مخالفان از مراسم مذهبی برای بیان انتقادهایی علیه حکومت استفاده کرده‌اند. اوج آن در عاشورای سال ۱۳۸۸ بود که هواداران جنبش سبز در تهران با خشونت مرگباری سرکوب شدند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها