علی اسداللهی، برادر آنیشا اسداللهی، نویسنده، معلم و مترجم رسمی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، از اجرای حکم پنج سال زندان این فعال حامی حقوق کارگران خبر داد. بر همین اساس خانم اسداللهی، روز چهارشنبه چهارم مرداد جهت سپری کردن مدت زمان حبس خود، به واحد اجرای احکام زندان اوین رفت.
علی اسداللهی، ضمن اعلام خبر اجرا شدن حکم زندان آنیشا اسداللهی نوشت: «۳۴ ساله رفت که بر آستان ۴۰ سالگی برگردد.»
آنیشا اسداللهی پیشتر در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ایمان افشاری، بابت پروندهای که بهار سال ۱۴۰۱ همراه با کیوان مهتدی، همسرش بازداشت شده بود، با اتهاماتی چون اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به پنج سال و هشت ماه زندان محکوم شده بود.
از این میزان حبس، پنج سال برای این فعال حامی کارگران قابلیت اجرایی دارد.
آنیشا اسداللهی بعد از صدور حکم دادگاه بدوی، در اینستاگرامش نوشت که قاضی مسئول رسیدگی به پرونده، استوریهای او در اینستاگرامش درباره مخالفت با اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد را مصداق اتهام «تبلیغ علیه نظام» دانسته است.
End of مطالب پیشنهادی
در تاریخ هشتم تیرماه سال جاری نیز سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، از تایید حکم پنج و هشت ماه زندان خانم اسداللهی توسط دادگاه تجدیدنظر خبر داد.
آنیشا اسداللهی به همراه همسرش کیوان مهتدی، در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ و در جریان بازداشت گسترده فعالان صنفی معلمان و کارگران، در منزلشان بازداشت شدند.
کیوان مهتدی با انتشار ویدیویی کوتاه در استوری اینستاگرامش، لحظه هجوم نیروهای امنیتی به منزلشان را به اشراک گذاشت.
پرونده این دو فعال حامی حقوق کارگران بعد از بازداشت به پرونده دو فعال سندیکای معلمان فرانسه به نامهای ژاک پاری و سسیل کولر که برای بازدید توریستی به ایران سفر کرده بودند، مرتبط شد.
چند ماه بعد از بازداشت آنیشا اسداللهی، کیوان مهتدی و تعدادی دیگر از فعالان صنفی معلمان و کارگران، شبکه یک صدا و سیمای جمهوری اسلامی با پخش مستندی به نام «داستان یک ماموریت» و پخش اعترافات تلویزیونی دو توریست فرانسوی بازداشت شده، سعی کرد فعالان صنفی و کارگری بازداشت شده، از جمله خانم اسداللهی را به «جاسوسی برای کشورهای متخاصم» متهم کند.
خانم اسداللهی در دوران بازداشت اولیه بیش از سه ماه در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به سر برد.
او نهایتا در تاریخ ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ با صدور قرار وثیقه دو میلیارد تومانی موقتا از زندان آزاد شد. اما کیوان مهتدی از آن زمان تاکنون همچنان در زندان به سر میبرد.
کیوان مهتدی نیز در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به اتهامهایی چون اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام، جمعا به شش سال حبس تعزیری به محکوم شد.
این حکم بعدا در دادگاه تجدیدنظر نیز عینا تایید شد.
آنیشا اسداللهی و کیوان مهتدی در سالهای گذشته بارها به دلیل حمایت از حقوق کارگران و فعالیتهایشان در این زمینه بازداشت شدهاند.