نشست تورنتو: «جایی برای ناامیدی نیست»

نشست تورنتو: «جایی برای ناامیدی نیست»

اخبار ایران و جهان اخبار ویژه حقوق بشر در ایران

عده‌ای از شخصیت‌های مخالف جمهوری اسلامی از جمله شاهزاده رضا پهلوی، مسیح علی‌نژاد، حامد اسماعیلیون، نازنین بنیادی و عبدالله مهتدی در نشستی مشترک در تورنتو با عنوان «همبستگی پلی برای آزادی» درباره آینده ایران و جریان اعتراضات مخالف جمهوری اسلامی سخنرانی کردند.

این جمع پیش از این به همراه شیرین عبادی «منشور همبستگی» را منتشر کرده‌ بودند.

در «منشور همبستگی» بر حکمرانی دموکراتیک، حقوق بشر، کرامت انسانی، عدالت، صلح، پایداری محیط‌‌زیستی و شفافیت اقتصادی تاکید شده است. یکی از موارد مشخص مورد نظر این منشور «انحلال سپاه» است.

نازنین بنیادی، بازیگر ایرانی سینمای آمریکا و فعال حقوق بشر، در ابتدای نشست با اشاره به مسمومیت گروهی دانش آموزان دختر در ایران گفت: ‌«مردم ایران با وجود خطر قتل، شکنجه، تجاوز، نابیناسازی و زندانی شدن به اعتراضات خود ادامه دادند.»

در ادامه شاهزاده رضا پهلوی، فرزند آخرین پادشاه ایران، با اشاره به جنبش‌های همبستگی لهستان و ضدآپارتاید آفریقای جنوبی گفت: «سرنگونی رژیم‌های این کشورها با خواست و اراده مردم انجام گرفت، نه با کمک کشورهای غربی.»

آقای پهلوی در ادامه، اما، گفت: «اگرچه حمایت از مخالفان در برابر جمهوری اسلامی، وظیفه اخلاقی کشورهای غربی است.»

مسیح علی‌نژاد، فعال حقوق زنان، دیگر سخنران نشست، با اشاره به نقش ایران در جنگ اوکراین گفت: «جمهوری اسلامی دشمن مردم ایران و جهان است.» به گفته خانم علی نژاد «جمهوری اسلامی داعش با نفت است.»

عبدالله مهتدی، دبیر کل حزب کومله، هم با اشاره به وجود روح تکثر در منشور مهسا گفت: «من بلوچ نیستم اما با افتخار از حقوق آن‌ها هم در این همبستگی دفاع می‌کنم. این همبستگی بر اساس قبول تنوع و تکثر است که به ما امکان حفظ وحدت را می‌دهد.»

حامد اسماعیلیون، دبیر پیشین انجمن جانباختگان هواپیمای اوکراینی، سخنران دیگر در نشست تورنتو بود که با اشاره به گفت‌وگو با اقوام مختلف ایران برای ائتلاف گفت: «جایی برای ناامیدی نیست و ما با امید پیروز می‌شویم. بهترین الگوی ما خانواده‌های دادخواه از جمله مادران خاوران و کسانی هستند که هرگز نبخشیدند پا پس نکشیدند.»

بهمن کلباسی، خبرنگار بی‌بی‌سی، در این نشست درباره چگونگی اجرای طرح صندوق‌های حمایتی از خانواده‌های آسیب‌دیدگان و اعتصابات کارگری اعتراضات اخیر ایران، که رضا ‌پهلوی پیش از این مطرح کرده بود، سوال کرد. مسیح علی نژاد در جواب گفت: «فکر نمی‌کنم آقای پهلوی وعده داده است. آقای پهلوی همان حرفی را زد که ما هم می‌زنیم. ما تلاش می‌کنیم؛ ما طلب می‌کنیم از کشورهای غربی که راه را باز کنند که این صندوق شکل بگیرد و این یک پروسه آسانی نیست.»

رضا ‌پهلوی در ۲۲ اکتبر پارسال گفته بود: «امروز می‌توانم به شما اعلام کنم که تعدادی از این صندوق‌ها در مراحل پایانی راه‌اندازی قرار دارند و گردانندگان آن هم اکنون در تلاشند تا برخی موانع قانونی برای کمک های ارسالی به ایران را هرچه زودتر برطرف کنند.»

در این نشست نمایندگان پارلمانی ایرانی‌تبار کانادا و بعضی از کشوهای اروپایی هم حضور داشتند و جلسه پرسش و پاسخ هم برگزار شد.

منشور مهسا، که به امضای این شرکت‌کنندگان رسیده،۱۷ بند دارد. در بند اول بر ضرورت «تعیین نوع حکومت از طریق همه‌پرسی و استقرار یک نظام دموکراتیک سکولار (بر مبنای اصل جدایی دین از حکومت)» تاکید شده است.

دومین بند درباره «حفظ یکپارچگی سرزمینی ایران با پذیرش گوناگونیِ زبانی، قومی (اتنیکی)، مذهبی و فرهنگیِ آن» است.

«لغو مجازات اعدام و هر نوع کیفر جسمانی؛ ممنوعیت هر نوع مجازات خودسرانه در دوران گذار» از جمله مواد دیگر این منشور است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها