اعتراضات ایران؛ جلسه کم‌سابقه در دانشگاه تهران: «وقتی مداح‌ها حاکمند، چرا سلبریتی‌ها نقش‌آفرین نباشند؟»

اعتراضات ایران؛ جلسه کم‌سابقه در دانشگاه تهران: «وقتی مداح‌ها حاکمند، چرا سلبریتی‌ها نقش‌آفرین نباشند؟»

نقض حقوق بشر چندرسانه ای حقوق بشر در ایران
معترضان در ایران که دامنه آن به نوجوانان در مدارس رسیده با شعار «زن، زندگی، آزادی» خواهان لغو قانون حجاب اجباری و تغییر سیاست های جمهوری اسلامی هستند

همزمان با ادامه اعتراضات در ایران، دانشگاه تهران جلسه‌ای کم سابقه برگزار کرد و اساتید دانشکده‌های مختلف درباره وضعیت جاری و مخالفت گسترده با سیاست‌های جمهوری اسلامی از جمله حجاب اجباری، دیدگاه‌های خود را بیان کردند.

محمدجواد ظریف، غلامعلی حداد عادل، علی طیب نیا وزیر پیشین اقتصاد و شمار دیگری از استادان دانشگاه که اغلب دارای سمت‌های مهمی بوده یا هستند، در این جلسه حاضر بوده‌اند.

شبکه دانشگاه تهران ویدئویی کوتاهی از این جلسه را منتشر کرده است. به غیر از محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران که از بازداشت دانشجویان تلویحا دفاع می‌کند، دیگران در این ویدئو از شیوه فعلی اداره کشور انتقاد کردند و سرکوب اعتراضات را بی‌فایده خواندند.

این جلسه مربوط به روز یکشنبه دهم مهر ماه است اما ویدئوی آن تازه منتشر شده است. در شامگاه همانروز، ماموران امنیتی با حمله به دانشجویان معترض در دانشگاه صنعتی شریف، با شدتی کم‌سابقه آنها را هدف ضرب و جرح قرار دادند و شماری از آنها را دستگیر کردند.

مهدی سنایی سفیر سابق ایران در مسکو، داماد وزیر اطلاعات پیشین ایران

منبع تصویر،TV.UT.AC.IR

توضیح تصویر،مهدی سنایی سفیر سابق ایران در مسکو، داماد وزیر اطلاعات پیشین ایران

«مشکلات خیلی عیان که جلوی چشم مردم است، حل و فصل نمی‌شوند»

در این جلسه که ظاهرا پیش از حمله ماموران به دانشگاه صنعتی شریف برگزار شده، لعیا جنیدی عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و معاون حقوقی رئیس جمهور ایران در زمان حسن روحانی، خواستار آزادی فوری دانشجویان از جمله دانشجویان دانشگاه تهران شد و به رئیس دانشگاه تهران گفت: «از هر اختیاری که دارید استفاده کنید که دانشجویان یک ساعت هم در بازداشت نمانند.»

محمد جواد ظریف وزیر خارجه سابق و از اعضای هیات علمی دانشکده مطالعات جهان گفت «مردمی داریم که جلوی حرف نادرست مقاومت می‌کنند» و «تصور اینکه بتوان مردم را با خشونت حفظ کرد تصوری است که خداوند به پیامبر می‌فرماید تو هم نمی‌توانی».

مهدی سنایی سفیر سابق ایران در مسکو، داماد وزیر اطلاعات پیشین و عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان نیز از «افزایش بی اعتمادی به حکومت و ناامیدی از کارایی سیستم» گفت: «مشکلات خیلی عیان که جلوی چشم مردم است، حل و فصل نمی‌شوند».

محمد جواد ظریف وزیر خارجه سابق و از اعضای هیات علمی دانشکده مطالعات جهان گفته «مردمی داریم که جلوی حرف نادرست مقاومت می کنند»

منبع تصویر،TV.UT.AC.IR

توضیح تصویر،محمد جواد ظریف وزیر خارجه سابق گفته «مردمی داریم که جلوی حرف نادرست مقاومت می کنند»

غلامعلی حداد عادل از اقوام آیت‌الله خامنه‌ای (پدر زن مجتبی خامنه‌ای) و از اساتید دانشکده ادبیات و علوم انسانی گفت جامعه به شدت به سوی دو قطبی شدن پیش می‌رود و «عده‌ای حزب‌اللهی محض و عده‌ای صددرصد مخالف آنها هستند». او خواستار بازگشت «عقلانیت» به موافقان حکومت شد.

«مداح‌ها در کشور حاکمند»

پیروز حناچی شهردار سابق تهران و عضو هیأت علمی دانشکده معماری در این جلسه گفت: «نگاهی در کشور وجود دارد که همه مسائل را امنیتی کرده است که بزرگترین سم برای کشور است.»

تقی آزاد ارمکی عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی هم گفت: «وقتی مداح‌ها در این کشور حاکمند، چرا نباید سلبریتی‌ها نقش‌آفرین باشند؟»

محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران تلویحا از بازداشت دانشچویان دفاع کرده است

منبع تصویر،TV.UT.AC.IR

توضیح تصویر،محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران تلویحا از بازداشت دانشچویان دفاع کرده است

صادق زیباکلام عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی هم گفت: «ما حکومتی داریم که هیچ نهاد مستقلی نمی‌خواهد، نه دانشگاه مستقل می‌خواهد، نه مجلس مستقل، نه مجمع تشخیص مصلحت نظام مستقل، نه شورای نگهبان مستقل، هیچ نهاد مستقلی نمی‌خواهد، این را باید به شکلی سامان داد.»

حکومتی که سرمایه اجتماعی‌اش از بین رفته،«قادر به کنترل بحران‌ها نیست»

الهه کولائی دیگر عضو هیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران هم گفت: «حکومتی که با سیاست‌های نادرست سرمایه اجتماعی‌اش را از بین ببرد یا آن را به شدت تحلیل ببرد، قادر به کنترل بحران‌ها نیست.»

علی طیب‌نیا عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و وزیر پیشین اقتصاد ایران هم گفت: «از کسی که آینده روشنی ندارد، چیزی ندارد که از دست بدهد نباید انتظار بیشتری داشت» و «عجیب نیست» معترضان که بیشتر از نسل جوان هستند، «نتوانند تصویر روشنی از آینده خودشان را درک کنند».

مهسا (ژینا) امینی در بیمارستان

منبع تصویر،SOCIAL MEDIA

توضیح تصویر،مهسا (ژینا) امینی در بیمارستان

اعتراض‌های اخیر در ایران ابتدا در اعتراض به مرگ مهسا امینی شهروند۲۲ ساله آغاز شد که در بازداشت گشت ارشاد به اغما رفت و سپس در بیمارستان درگذشت.

این اعتراضات از شهرهای سقز و سنندج به سرعت به سایر شهرهای ایران گسترش یافت و ایرانیان در ۱۵۰ شهر جهان به حمایت از هموطنان خود در ایران و اعتراض به جمهوری اسلامی تظاهرات برپا کردند.

معترضان با شعار «زن، زندگی، آزادی» خواهان لغو قانون حجاب اجباری و تغییر سیاست‌های جمهوری اسلامی هستند.

در سومین هفته اعتراضات، آیت‌الله علی خامنه ای با حضور در یک پادگان در تهران و در جمع فرماندهان نیروهای مسلح، «حوادث اخیر» را به تحریک خارجی نسبت داد و برخی از معترضان را از «خانواده‌های ساواکی» نامید.

با اینکه در اعتراض‌های گسترده قبلی، پس از سخنرانی آقای خامنه‌ای بر شدت سرکوب اضافه می‌شد و اعتراض‌ها فروکش می‌کرد، این بار شهروندان همچنان به اعتراض ادامه می‌دهند و دامنه آن به مدارس هم کشیده شده است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها