خاکسپاری نسرین قادری؛ تجمع معترضان در مریوان با وجود «تیراندازی» ماموران

خاکسپاری نسرین قادری؛ تجمع معترضان در مریوان با وجود «تیراندازی» ماموران

نقض حقوق بشر حقوق بشر در ایران

در مریوان، ساعاتی بعد از خاکسپاری نسرین قادری، دانشجوی کُردی که گفته می‌شود در تهران کشته شده بود، شماری از شهروندان دست به تجمع زدند.

بنابر گزارش‌ها، بازار و کسب و کارهای این شهر تعطیل است. نهادهای حقوق بشری گزارش دادند که کسبه در همبستگی با معترضان اعتصاب کردند.

ارسلان یاراحمدی، سردبیر وبسایت حقوق بشری هه‌نگاو به بی‌بی‌سی فارسی گفت اعتراضات ابتدا از منطقه‌ای در نزدیکی خانه خانواده نسرین قادری آغاز شد و به محلات دیگر شهر رسید.

اعتراضات شعار «مرگ بر خامنه‌ای» سر دادند. بنابر گزارش‌ها معترضان در مقابل دفاتر شورای شهر مریوان و همچنین شیوا قاسمی، نماینده مجلس شورای اسلامی این شهر تجمع کرده‌اند.

تصاویر از مریوان منتشر شده که حاکی تجمع شهروندان معترض و همزمان حضور سنگین نیروهای یگان ویژه و امنیتی است.

سردبیر وبسایت حقوق بشری هه‌نگاو می‌گوید پلیس و نیروهای امنیتی برای مقابله با معترضان گاز اشک‌آور و گلوله ساچمه‌ای و جنگی‌ شلیک کرده‌اند.

ارسلان یاراحمدی می‌گوید تا کنون دستکم ۳۰ نفر مجروح شدند.

اعتراضات در مریوان پس از آن آغاز شد که پیکر نسرین قادری «با فشار نیروهای امینتی امروز صبح در شهر مریوان بدون حضور مردم به خاک سپرده شده است.»

نسرین قادری کیست؟

نسرین قادری
نسرین قادری پیشتر در رشته فلسفه تحصیل کرده بود

نسرین قادری دانشجوی کرد مریوانی، در دانشگاه علامه طباطبایی تهران بود و فلسفه خوانده است.

سردبیر وبسایت حقوق بشری هه‌نگاو به بی‌بی‌سی فارسی گفت خانواده او به شدت زیر فشار نهادهای امنیتی قرار داشتند و شب گذشته نیز شماری از مسئولان عالی شهر از جمله فرماندار به خانه خانواده نسرین قادری رفته بودند.

گفته می‌شود پدر او از مصدومان جنگ ایران با عراق بوده است.

نهادهای ناظر بر وضعیت حقوق بشر می‌گویند نسرین قادری دو روز پیش در تهران در اثر ضربات باتوم به سرش به بیمارستان منتقل شده و در بیمارستان جان باخته است.

رسانه‌های حکومت ایران، ویدئویی از پدر نسرین قادری منتشر کرده و می‌گوید او در اثر بیماری زمینه‌ای فوت کرده است. این رسانه‌ها خبر کشته شدن او بر اثر ضربه باتوم هنگام یورش به خانه او را ادامه «سناریوی کشته‌سازی» معترضان می‌دانند.

حمید عسگری پور دادستان شهریار محل زندگی خانم قادری امروز اعلام کرد پیکر او جمعه ۱۳ آبان ماه سال جاری پیدا شده و «پس از معاینه جسد، هیچ گونه آثار ضرب و جرحی مبنی بر شکستگی، در رفتگی، سیاه شدگی و کبودی بر روی بدن متوفیه رویت نشده است.»

دادستان شهریار گفت «تشخیص اولیه پزشکی قانونی مسمومیت این فرد است و البته طبق اظهارات خانواده او دچار بیماری قبلی نیز بوده است.»

رسانه‌های حکومت ایران تا کنون دلایل ضد و نقیضی درباره علت مرگ خانم قادری منتشر کرده‌اند.

نهادهای امنیتی ایران از جمله وزارت و اطلاعات و اطلاعات سپاه در بیانیه مدعی شده بودند که مخالفان حکومت از «سناریوهای نخ‌نمای کشته‌سازی» استفاده می‌کنند.

شهرهای استان کردستان در هفته‌های گذشته صحنه اعتراضات ضدحکومتی بود.

سیستان و بلوچستان و تهران و کردستان از جمله استان‌های بودند که بیشترین شمار کشته شدگان در آن ثبت شده است

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها