تغییر فرمانده نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان در چهلم «جمعه خونین» زاهدان

تغییر فرمانده نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان در چهلم «جمعه خونین» زاهدان

نقض حقوق بشر اخبار ویژه حقوق بشر در ایران
کمپین فعالان بلوچ، تصاویری از کشته‌شدگان جمعه خونین را منتشر کرده است

حسین اشتری فرمانده کل نیروی انتظامی، محمد قنبری را به عنوان فرمانده انتظامی جدید سیستان و بلوچستان منصوب کرد. همزمان رسانه‌های حکومتی از اعدام دو زندانی متهم به همکاری با گروه جیش العدل در روز گذشته خبر داده‌اند.

اکنون با تغییر فرماندهی نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان، احمد طاهری از سمت خود کنار رفت. مقام‌های حکومت ایران علت این تغییر را اعلام نکرده‌اند.

تحولات جدید در روز چهلم کشته‌شدگان جمعه خونین زاهدان منتشر می‌شود.

حدود یک ماه پیش – جمعه ۸ مهر – نمازگزارانی که پس از خطبه‌های مولوی عبدالحمید، برای اعتراض به «تجاوز یک فرمانده پلیس به یک دختر نوجوان» تجمع کرده بودند با شلیک مستقیم ماموران امنیتی روبرو شدند و بین ۸۰ تا ۱۰۰ نفر کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند.

اخیرا هم کشتار معترضان در خاش خبرساز شده بود.

مولوی عبدالحمید امام جمعه زاهدان و روحانی سرشناس که در هفته‌های گذشته به شدت از حکومت ایران انتقاد کرده است، خواستار برخورد با عوامل این کشتار مردم شده بود.

پیشتر رئیس پلیس و رئیس کلانتری ۱۶ زاهدان به دلیل «قصور» در حوادث روز جمعه ۸ مهر ماه و کشتار معترضان در این شهر از کار برکنار شده‌ بودند.

شورای تامین استان سیستان و بلوچستان اعلام کرده بود برکناری این دو مقام انتظامی قدمی برای «جبران خسارات وارده به جانباختگان بی گناه و خانواده های آنان» است.

اما مولوی مرادزهی از اعضای دفتر مسجد مکی زاهدان در مصاحبه با بی بی سی فارسی گفته بود روایت شورای تامین استان از حضور افراد مسلح در میان معترضان و برکناری رئیس پلیس و رئیس کلانتری ۱۶ زاهدان «توهین» به مردم سیستان و بلوچستان است.

مولوی مرادزهی گفته بود عزل استاندار و فرمانده نیروی انتظامی استان و محاکمه مباشران و آمران جمعه خونین زاهدان از جمله خواست‌های مردم استان است.

تغییر امروز فرماندهی انتظامی استان سیستان و بلوچستان و همچنین برکناری رئیس پلیس و رئیس کلانتری ۱۶ زاهدان از اولین مواردی است که حکومت ایران با مقام‌های امنیتی به دلیل نقششان در سرکوب معترضان برخورد می‌کند.

با این حال همزمان رسانه‌های حکومتی از اعدام دو زندانی متهم به همکاری با گروه جیش العدل خبر دادند.

اخیرا مولوی عبدالحمیددر خطبه‌های خود برخورد در سیستان و بلوچستان را تبعیض‌آمیز خوانده بود و خواستار توقف‌ اعدام‌ها در این استان شده بود.

در واکنش به این وضعیت مولوی عبدالحمید همچنین به تازگی خواستار برگزاری رفراندوم با نظارت نهادهای بین المللی شده است.

شهروندان در سیستان و بلوچستان از زمان شروع اعتراضات سراسری در ایران هدف سرکوب ماموران مسلح حکومت بوده‌اند.

سازمان حقوق بشر ایران که مقر آن در نروژ است می گوید از زمان شروع اعتراضات سراسری در ایران، در مجموع ۱۱۸ نفر در سرکوب معترضان در استان سیستان و بلوچستان کشته شده‌اند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها