انتقاد از پلیس و دولت بریتانیا در پی تعلیق فعالیت‌های ایران‌اینترنشنال در لندن

انتقاد از پلیس و دولت بریتانیا در پی تعلیق فعالیت‌های ایران‌اینترنشنال در لندن

اخبار ایران و جهان اخبار ویژه حقوق بشر در ایران

در پی تعلیق فعالیت‌های شبکه ایران‌اینترنشنال در لندن، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران بریتانیا خواهان اقدام جدی‌تر پلیس و دولت بریتانیا برای حفظ امنیت خبرنگاران در این کشور شد.

پل سیگرت، معاون رادیو و تلویزیونی «اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران» بریتانیا (ان‌یوجی) در گفت‌وگوی اختصاصی به بی‌بی‌سی فارسی گفت راه مقابله با تشدید تهدیدها علیه خبرنگاران، «انتقال شبکه از بریتانیا به واشنگتن نیست» و «پلیس و دولت بریتانیا باید قاطع‌تر باشند و از امنیت روزنامه‌نگاران در این کشور حفاظت کنند.»

آقای سیگرت گفت امنیت کارکنان ایران‌اینترنشنال فعلاً دغدغه اصلی ان‌یوجی است و نه فقط کارکنان شبکه ایران‌اینترنشنال، بلکه «روزنامه‌نگاران شاغل در بی‌بی‌سی فارسی هم پنج تا ده سال است» که با تهدیدهای جانی مواجه بوده‌اند.

او گفته: «باید بودجه بیشتری به پلیس بریتانیا برای برخورد مناسب با این موضوع اختصاص پیدا کند و نه فقط بریتانیا، بلکه همه کشورها هم باید قاطعیت بیشتری به خرج دهند.»

معاون اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران بریتانیا می‌گوید نه فقط روزنامه‌نگاران ایرانی ساکن بریتانیا، بلکه خانواده‌هایشان در ایران هم یک دهه است که از طرف حکومت ایران تحت فشارند و این نهاد صنفی قصد دارد در هفته‌ها و ماه‌های آینده به دولت بریتانیا و سازمان ملل متحد فشار بیاورد تا اقدامات بیشتری برای مقابله با این تهدیدها انجام بدهند.

«تهدید جدی، آنی و مشخص»

شبکه ایران‌اینترنشنال می‌گوید تصمیمش برای توقف پخش تلویزیونی برنامه‌هایش در لندن پس از آن گرفته شد که پلیس بریتانیا آن‌ها را از وجود «تهدیدی جدی، آنی و مشخص علیه روزنامه‌نگاران و ساختمان» این شبکه در غرب لندن مطلع کرد.

مهدی پرپنچی، از سردبیران ارشد این شبکه به بی‌بی‌سی فارسی، گفت پلیس به آن‌ها توصیه کرده «برای حفظ جان همکارانشان و هم‌چنین سایر شرکت‌هایی که در این ساختمان هستند» کار را متوقف کنند.

آقای پرپنچی تأکید کرد که ایران‌اینترنشنال «بی‌تردید در لندن باقی می‌ماند و پخش برنامه مثل گذشته از لندن خواهد بود. این توقف موقت است.»

تدابیر «امنیتی فوق‌العاده»

روز شنبه پلیس بریتانیا تأیید کرد که به شبکه ایران‌اینترنشنال توصیه کرده فعالیت‌های دفترش در لندن را معلق کند و پخش تلویزیونی‌اش را از آمریکا ادامه بدهد.

مت جوکس، فرمانده پلیس ضد تروریسم بریتانیا، در بیانیه‌ای گفته بود «با وجود تدابیر امنیتی فوق‌العاده، از جمله حضور علنی پلیس مسلح» این نیرو همچنان «نگرانی‌هایی جدی درباره امنیت کارکنان» این شبکه دارد.

به گفته آقای جوکس، «پلیس مصمم است با نیات خصمانه دولت‌های خارجی» علیه روزنامه‌نگاران ساکن بریتانیا برخورد کند.

طبق این بیانیه، پلیس ضد تروریسم و اداره امنیت داخلی بریتانیا (ام‌آی‌۵) از ابتدای سال ۲۰۲۲ تا کنون «۱۵ نقشه برای آدم‌ربایی یا حتی قتل» شهروندان و ساکنان بریتانیا را که ایران تصور می‌کند «دشمن رژیم ایران هستند» خنثی کرده‌اند.

علی‌اصغر رمضان‌پور، از مدیران ایران‌اینترنشنال، به بی‌بی‌سی فارسی گفت که کارشناسان امنیتی پلیس بریتانیا تاکید کردند که آن‌ها اخیرا با اطلاع از «سطح تازه‌ای از تهدید» علیه این شبکه به این ارزیابی‌ رسید‌ند که مقابله با آن «نیازمند تدابیر امنیتی تازه است.»

به گفته آقای رمضانپور بر اساس این اطلاعات و بررسی تیم امنیت پلیس و کارشناسان امنیتی تلویزیون ایران‌اینترنشنال تصمیم گرفته شد که «فعلاً بهتر است به طور موقت دفتر (شبکه در لندن) تعطیل شود و تدابیر امنیتی لازم اعمال شود تا کارکنان این شبکه بتوانند به دفتر کارشان برگردند و به فعالیتشان ادامه دهند.»

رد شدن از پست Twitter, 3

اجازه نشان دادن محتوای Twitter را می دهید؟

این مطلب شامل محتوایی از Twitter است. قبل از بارگیری این محتوا از شما اجازه می گیریم، زیرا ممکن است این سایت ها از کوکی ها و یا سایر انواع فن آوری استفاده کنند. می توانید سیاست Twitter را درباره کوکی ها و سیاست مربوط به حفظ حریم خصوصی را پیش از موافقت بخوانید. برای دیدن این محتوا روی “موافقت و ادامه”‌کلیک کنید.

توضیح ویدیو،توضیح: بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست.

پایان پست Twitter, 3

از زمان آغاز اعتراض‌های گسترده در ایران در پی کشته شدن مهسا امینی، فشارهای حکومت ایران به روزنامه‌نگاران و رسانه‌های فارسی‌زبان در داخل و خارج از ایران به‌شدت بیشتر شده است.

اواخر مهرماه، وزارت خارجه ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد چندین فرد و نهاد بریتانیایی از جمله ایران‌اینترنشنال و بی‌بی‌سی فارسی را بابت «حمایت از تروریسم و گروه‌های تروریستی، ترویج و تحریک به تروریسم، خشونت و نفرت پراکنی و نقض حقوق بشر» تحریم می‌کند.

آذرماه امسال بی‌بی‌سی در بیانیه‌ای گفته بود «بیش از یک دهه است که جمهوری اسلامی اقدام به آزار و اذیت و ارعاب روزنامه‌نگاران بی‌بی‌سی فارسی و خانواده‌هایشان در ایران می‌کند؛ از جمله تهدید به مرگ خبرنگاران بی‌بی‌سی و خانواده‌هایشان در لندن، مسدود کردن دارایی‌ها آنان در ایران و همچنین آزار و اذیت آنلاین و حملات جنسیتی علیه زنان روزنامه‌نگار.»

در داخل ایران هم به گفته «کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران» از آغاز اعتراض‌ها، ۹۵ خبرنگار بازداشت شده‌اند.

این نهاد بین‌المللی می‌گوید نیلوفر حامدی و الهه محمدی – دو روزنامه‌نگاری که نقشی اساسی در انتشار خبر کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد داشته‌اند – با خطر اعدام به اتهام جاسوسی مواجه هستند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها